OKUL MÜDÜRÜ MEHMET EMİN ALAN NIN 1.DÖNEM MESAJI

OKUL MÜDÜRÜ MEHMET EMİN ALAN NIN 1.DÖNEM MESAJI

 

 

 

Değerli Meslektaşlarım,

 

Öğrencilerimize ders ve kazanımların yanında fedakârlığı, paylaşmayı, vatan sevgisini, büyüklere saygıyı, sizler öğrettiniz. Çocuklarımızın hayatlarına rehberlik ediyor olmanızdan dolayı sizleri tebrik ediyoruz. Sizlerin varlığı geleceğe umutla bakmamızı sağlayan en büyük motivasyon kaynağımızdır. Tatil sürecinin bir taraftan fiziki yorgunluğunuzu almasına, diğer taraftan da kutlu mesleğinize daha büyük bir şevkle bağlanmanıza vesile olmasını diliyorum.

 

Sevgili Öğrencilerimiz,

 

 "Hiçbir başarı tesadüf değildir." bilinciyle başarıya ulaşmada en önemli unsurun düzenli ve sistemli çalışma olduğunu unutmayınız. Sizleri teknolojiyi yakalayan, çözüm üreten, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ülkesine ve insanlığa karşı sorumluluklarını bilen, değerlerine sahip çıkan bireyler olarak görmek istiyoruz. Karneleriniz sizin şahsiyetinizin, erdemlerinizin veya zekânızın göstergesi değil; sadece dönem boyunca yaptığınız çalışmaların ve başarılarınızın değerlendirilmesinde sadece bir araçtır.Tatil döneminde en az bir kitap okumanızı öneriyorum. Bu sayıyı ne kadar artırırsanız o kadar güzel bir işin altına imza atmış olursunuz. Ayrica Bursamizin ve çevrenin tarihi mekânlarını, müzelerini, kütüphanelerini gezmeniz, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte zaman geçirmeniz, sportif, sanatsal ve kültürel değeri olan sosyal aktivitelere katılmanız daha verimli bir yarıyıl tatili geçirmenizi sağlayacaktır.

 

Değerli Velilerimiz;

 Yarın itibariyle 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönemini tamamlamış olacağız. Çocuklarımızı ve siz değerli ailelerimizi karne heyecanı sarmış durumdadır. 

Özellikle karnesinde zayıf notu olan ya da zayıf getirme ihtimali olanlan öğrencilerimizi karşılaşabilecekleri tepkininin telaşı sarmakta diğer yandan çocuğunun karnesinde düşük not görme ihtimali olan ebeveynlerimizi bu durumda nasıl bir tutum geliştirecekleriyle ilgili düşünceler kaplamaktadır. 

Eğitim öğretim sürecinin değerlendirilmesi olan karnelerdeki notlar kimilerini sevindirir kimilerini de üzebilir. Gelin hep birlikte karnelerini gördüğümüzde çocuklarımıza onları çok sevdiğimizi ,bizim için çok değerli olduklarını eksiklerini hep beraber tamamlayabileceğimizi söyleyelim. Güzel bir tatil geçirip dinlenmiş olarak ikinci döneme başlangıç yapalım. Dönem boyu çalışan çocuklarımıza emek veren fedakar öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunar öğrencimize iyi tatiller dilerim…

 

 

 

18/01/2024

 

Mehmet Emin ALAN 

Fethiye Eğitim Kurumları Müdürü

18.01.2024 908